Roofvispullen

Roofvispullen

Het roofvissen is de laatste jaren als een raket omhooggeschoten als het gaat om populariteit binnen de hengelsport. Dit is natuurlijk ook niet zo gek als je naar de verschillende vissoorten kijkt. De predatoren zoals snoek, snoekbaars en baars zijn het meest bekend. Roofblei en meerval zijn de nieuwkomers, die een steeds grotere groep kunnen bekoren. Wat deze rovers allen gemeen hebben is de explosieve kracht bij de aanbeet en de vluchtpogingen. Je kan deze vissoorten op vele manieren bevissen met diverse visspullen. We lopen de visserijen per vissoort kort langs.

Snoek vissen

Vissen op snoek spreekt veel vissers tot de verbeelding en niet ten onrechte. Het is van de langste vissen en is op bijna elk zoet water te vinden. Deze vis met zijn prehistorisch uiterlijk kan je op verschillende manieren belagen. Diverse roofvishengels, zoals de spinhengel met molen of baitcaster hengel met een reel kunnen je hierbij helpen. Pluggen en Jerkbaits zijn misschien wel het meest populair. 

Snoekbaars vissen

Ook het vissen op snoekbaars mag zich verheugen op een grote belangstelling. Ook hiervoor hebben wij een groot aantal roofvisproducten waarbij de dropshot en verticaal hengel misschien wel de bekendste zijn. Daarbij is als kunstaas de shad of ander kleine softbait de favoriet. Snoekbaars wordt veel vanuit de boot bevist, maar denk ook eens aan een bellyboat, waardoor je op de beste stekken kan komen. Uiteraard kun je ook gaan snoekbaars vissen vanaf de kant.

Baars vissen

De baars wordt gezien als een jeugdvis, maar ook de volwassen sportvisser kan zich helemaal uitleven met deze geweldige sportvis. Ook de baars is net als de snoek in bijna elk zoetwater wel te vinden. Vaak wordt de baars bevist met licht klein kunstaas zoals spinners en kleine plugjes geven deze onderwaterridders de kans op een geweldige sport.

Meerval vissen

De meerval is in Nederland sterk in opkomst als sportvis. De meerval is vooral te vinden op grote wateren zoals de grote rivieren. Niet alleen vanwege grote wateren maar ook omdat de meerval veel sterker en groter is dan andere roofvissen is hiervoor sterker materiaal nodig. Je hebt bijvoorbeeld echt een speciale meervalhengel nodig. Met een gemiddelde spinhengel en molen ga je het vaak niet redden. 

Roofblij vissen

De roofblij is niet op elk water te vinden net als de meerval. Je ziet ze vooral op de grote riveren. Je hoeft er niet specifiek een speciale hengel of molen voor te kopen. Bij roofblei vissen draait het vooral op de manier van vissen met het het juiste kunstaas.

Wie graag op roofvis wil vissen kan absoluut niet zonder een goed schepnet, onthaaktang en tandbestendige onderlijnen. Het zorgt ervoor dat je het kunstaas en vis niet verliest en belangrijker nog, dat vis nog een keer te vangen is.

Lees meer