Roofvispullen

Het roofvissen is de laatste jaren als een raket omhooggeschoten als het gaat om populariteit binnen de hengelsport. Dit is natuurlijk ook niet zo gek als je naar de verschillende vissoorten kijkt. De predatoren zoals snoek, snoekbaars en baars zijn het meest bekend. Roofblei en meerval zijn de nieuwkomers, die een steeds grotere groep kunnen bekoren. Wat deze rovers allen gemeen hebben is de explosieve kracht bij de aanbeet en de vluchtpogingen. Je kan deze vissoorten op vele manieren bevissen met diverse visspullen. De grootste groep gaat tegenwoordig met divers kunstaas op of naar het water.

Snoek vissen
Vissen op snoek spreekt veel vissers tot de verbeelding en niet ten onrechte. Deze vis met zijn prehistorisch uiterlijk, kan je op verschillende manieren belagen. Diverse roofvishengels, zoals de spinhengel met molen of baitcaster hengel met een reel kunnen je hierbij helpen. Pluggen en Jerkbaits zijn misschien wel het meest populair.

Snoekbaars vissen
Ook het vissen op snoekbaars mag zich verheugen op een grote belangstelling. Ook hiervoor hebben wij een groot aantal roofvisproducten waarbij de dropshot en verticaal hengel misschien wel de bekenste zijn. Snoekbaars wordt veel vanuit de boot bevist, maar denk ook eens aan een bellyboat, waardoor je op de beste stekken kan komen.

Baars vissen
De baars wordt gezien als een jeugdvis, maar ook de volwassen sportvisser kan zich helemaal uitleven met deze geweldige sportvis. Bevist met een licht klein kunstaas zoals spinners en kleine plugjes geven deze onderwaterridders de kans op een geweldige sport.

Wie graag op roofvis wil vissen kan absoluut niet zonder een goed schepnet, onthaaktang en tandbestendige onderlijnen. Het zorgt ervoor dat je het kunstaas en vis niet verliest en belangrijker nog, dat vis nog een keer te vangen is.

Lees meer