Tubes & aligners

Voor de karperlijn zijn er 2 verschillende tubes te onderscheiden van elkaar door verschillende eigenschappen, namelijk de rig tube en shrink tube. 
De rig tube is een flexibel, rubberen omhulsel voor over de hoofdlijn en komt bovenop de wartel van je onderlijn of op de lead clip. Een benaming die in nederland veel gebruikt wordt is siliconen tube. Deze tube zorgt ervoor dat je karperonderlijn op de juiste manier in het water komt en blijft. Ook zorgt deze tube ervoor dat het eerste stuk van je hoofdlijn beschermd is tegen beschadigingen onder water zoals planten of takken én nog veel belangrijker; het beschermd de karper tegen het schuren van de lijn tegen de schubben. Deze tubes worden meestal verkocht in meters.
De andere tube is een shrink tube welke vaak over de haak geplaatst wordt. Shrink is engels voor krimpen en daarom wordt deze tube in het nederlands ook wel krimpkous genoemd. Deze shrink tube krimpt wanneer je het in heet water doet of in stoom houdt. Tijdens het krimpen kun je krimpkous buigen in de vorm die jij wilt. Bij het afkoelen zal het in dezelfde vorm blijven staan. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat een haak nog beter haakt en jouw karperonderlijnen nog effectiever en succesvoller worden. Deze krimpkous wordt vaak verkocht per enkele korte stukjes. Ze zijn er in in allerlei kleuren zoals camouflage, zwart, transparant en nog vele andere kleuren.

37 Producten
Loading...