De beste karperlijnen

Eén van de belangrijkste onderdelen bij het vissen is toch wel de vislijn, ook wel visdraad voor sommigen.
Hét gene wat jou in verbinding brengt met de karper en er voor zorgt dat je alles kunt voelen wat de karper doet. Ondanks dat het heel dun is, moet het ook soepel/stijf, gekleurd/helder en vooral sterk zijn. Op deze pagina vindt je dan alle hoofdlijnen voor het karpervissen van nylon en gevlochten vislijn. Maar ook fluorocarbon lijnen die je kunt gebruiken als karper leader of karper onderlijn.

Het is dus belangrijk om een goede hoofdlijn te hebben voor het karpervissen. Dat zorgt voor de vraag;

Wat is de beste karperlijn?
Om deze vraag te beantwoorden zul je moeten weten wat je precies wilt doen met de lijn. Een nylon hoofdlijn is makkelijk te knopen, is moeilijk te zien voor de karper én is betaalbaar voor iedereen. Nylon lijnen kun je zowel in doorzichtige / heldere kleur hebben, maar ook juist in camouflage of bruin krijgen zodat deze moeilijk te zien is. 
Als je een hoofdlijn wil waar geen rek in zit en je echt alles voelt wat de karper doet, dan is een gevlochten hoofdlijn aan te raden. Het is daarbij veel sterker vergeleken met nylon van hetzelfde diameter. Ook snijdt het door eventuele waterplanten. Deze voordelen zorgen er wel voor dat het ook een stuk duurder is.
Een Fluorocarbon hoofdlijn is zeker mogelijk, maar vooral fluorcarbon is vooral ges zijn mogelijk, maar is voora

Gevlochten lijnen hebben geen rek, hierdoor is er beter contact met de vis of het kunstaas. Daarnaast is gevlochten vislijn met dezelfde kracht veel dunner dan nylon. 

Tip: Bespaar niet op je vislijn en vervang het als het nodig is. Het is zonde om je vis te verspelen omdat de lijn niet goed is!

65 Producten
Loading...