Big pit molens

Wanneer er grote afstanden geworpen moeten worden met de karperhengel en een zwaar stuk lood of uit gevaren worden met de voerboot of rubberboot, dan is een big pit molen in zijn element. De big pit heeft een grote spoel waardoor de lijncapaciteit extra groot is. Door de grote omvang van de spoel vliegt de lijn van de molen af. De meeste big pit molens hebben 1 slip bovenop, maar sommige modellen hebben ook een vrijloop systeem. Je zou daarom denken dat dit de beste karpermolen is, omdat het zowel veel lijncapiciteit heeft als een eventuele vrijloop slip. Maar bedenk wel dat een big pit molen veel zwaarder is dan normale vrijloop molen.

Veel karpervissers zijn enthousiast over big pit molens. Dit komt door het gemak van lange afstanden werpen. Door de grote lijncapaciteit kan er veel lijn op de molen dit geeft meer vertrouwen bij het drillen van grote vissen.  
De big pit molens worden veel gebruikt met normale karperhengels, maar ze zijn ook zeer populair in combinatie met een spodhengel. Het werpen van een gevulde spod voor een lange afstand vraagt een gemakkelijk werpvermogen, wat eigenlijk alleen een big pit molen kan.

Big pit carp reels are used for the regular carp rods but are also very populair in combination with a spod rod. Casting a filled spod for a long distances demands easy casting, which a big pit reel does best.
Heb je nog meer vragen over big pit molens? Neem dan contact met ons op via de webshop.
14 Producten