Niewe & tweedehands molens & reels

De juiste molen, ook wel vismolen of werpmolen, kiezen is van essentieel belang. Niet alleen moet deze passen bij jouw manier van vissen, ook moet deze bij jouw hengel passen. Hierbij kun je kijken naar het uiterlijk, maar het draait vooral om de binnenkant van de molen. De kwaliteit van deze binnenkant wordt o.a. bepaald door het gebruik van speciale metalen of plastic en het aantal lagers. Een model van plastic en 1 kogellager is niet direct een slechte molen, deze molens zijn heel geschikt om mee te beginnen of als je slechts enkele keren per jaar gaat vissen.

Eerst moet er een keuze gemaakt worden tusssen een molen en een reel. Een reel is alleen geschikt voor hengels welke daar speciaal voor ontworpen zijn, meestal het geval bij roof -en zeevissen. Vissen met een reel is vooral handig bij nauwkeurig werpen en gebruik van relatief zwaar kunstaas.

Molens zijn eigenlijk te verdelen in 4 soorten; slip voorop, slip achterop, vrijloop slip en big pit. Deze vrijloop en big pit worden veel gebruikt door karpervissers, ook zijn de big pit molens populair bij de strandvissers. De keuze uit molen met de slip onderop of bovenop is vooral een persoonlijke keuze, de kwaliteiten zijn hetzelfde.

Uiteindelijk moet je kijken naar de juiste maat, lijncapaciteit, ratio, kwaliteit en aantal lagers en eventuele extra opties. 
Ook is het handig om bij een molen 1 of meerdere reserve spoelen te hebben, zodat je snel kunt wisselen naar een andere soort of diameter lijn

Wil je graag een kwaliteits molen of reel van een merk als Shimano of Daiwa maar denk je dat dit boven bugdet is? Naast onze hoge korting op de nieuwe molens en reels kun je ook denken aan een tweedehands molen of reel? Molens en reels van deze merken kosten vaak veel geld, omdat ze van hoge kwaliteit zijn en daarom kan een gebruikte variant nog jaren mee! 

Advies nodig bij de juiste keuze? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Lees meer