Nieuw & tweedehands karperspullen

Nieuw & tweedehands karperspullen
Karpervissen is in Nederland zeer populair en als je eenmaal een karper hebt gevangen snap je waarom. Je kunt op verschillende manier vissen op karper, waarbij statisch karpervissen het meest bekend is. Meestal zijn dit de mensen die je met tenten aan de waterkant ziet. Zij vissen met een stuk lood en een speciale karperonderlijn, ook wel rig genoemd, op de bodem van een vijver, beek, river of meer. Karper zit namelijk in bijna elk Europees water. Aan deze rig zit vaak een boilie, welke niet aan de haak gemonteerd wordt maar aan een speciaal lusje bij de haak, dit lusje noem je een "hair". Een karper zuigt zijn voer op van de bodem en zuigt op dit manier de haak samen met de boilie op.

Bij deze manier van vissen gebruikt men aan wal vaak 2 of 3 karperhengels met karpermolens. Deze liggen op een rodpod met beetmelders, in de volksmond piepers genoemd vanwege het piepende geluid, en daaronder hangen meestal swingers of hangers. De beetmelders in combinatie met de swingers zorgen ervoor dat je kunt zien én horen dat er een karper aan je lijn trekt én dus beet hebt.

Wat populair is onder het statisch karpervissen, is het nachtvissen. Hiervoor heeft men een tent, ook wel brolly of dome genoemd, of paraplu nodig. Men slaapt dan op een stretcher met slaapzak. Het geluid vand de beetmelders zorgen ervoor dat je wakker wordt. Uiteraard zijn er nog vele andere spullen die je voor het statisch vissen én nachtvissen gebruikt, bekijk hiervoor eens rustig de andere producten in deze categorie met daarbij de uitleg van elke product.

Het statisch vissen kost vaak veel tijd en vraagt veel geduld, daarom is penvissen op karper ook populair. Bij deze manier van karpervissen gebruik je slechts een penhengel met molen en een dobber aan je vislijn. Je loopt de waterkant af opzoek naar de karper, je bent dus veel actiever en kunt dit al voor een uurtje doen. 

Heb je toch nog vragen over het karpervissen of advies nodig over een product hiervoor? Neem gerust contact met ons op voor advies.
Lees meer