Molens voor roofvissen

De juiste molen, ook wel vismolen of werpmolen, kiezen is van essentieel belang. Niet alleen moet deze passen bij jouw manier van vissen, ook moet deze bij jouw hengel passen. Hierbij kun je kijken naar het uiterlijk, maar het draait vooral om de binnenkant van de molen. De kwaliteit van deze binnenkant wordt o.a. bepaald door het gebruik van speciale metalen of plastic en het aantal lagers. Een model van plastic en 1 kogellager is niet direct een slechte molen, deze molens zijn heel geschikt om mee te beginnen of als je slechts enkele keren per jaar gaat vissen.

Eerst moet er een keuze gemaakt worden tusssen een molen en een reel. Een reel is alleen geschikt voor hengels welke daar speciaal voor ontworpen zijn, zoals een jerkbait of baitcaster hengel. Deze hengels zijn namelijk voorzien van een trigger grip. Vissen met een reel is vooral handig bij nauwkeurig werpen en gebruik van relatief zwaar kunstaas.

Voor het roofvissen worden vooral 2 type molens gebruikt, namelijk molens met slip voorop en slip achterop. Soms worden vrijloop molens ook gebruikt voor het doodaasvissen

Uiteindelijk moet je kijken naar de juiste maat, lijncapaciteit, ratio, kwaliteit en aantal lagers en eventuele extra opties. 
Ook is het handig om bij een molen 1 of meerdere reserve spoelen te hebben, zodat je snel kunt wisselen naar anders soort lijn zoals een gevlochten lijn of nylon vislijn of juist een ander diameter. 

Wil je graag een kwaliteits molen of reel van een merk als Shimano of Daiwa maar denk je dat dit boven bugdet is? Naast onze hoge korting op de nieuwe molens en reels kun je ook denken aan een tweedehands molen? Molens en reels van deze merken kosten vaak veel geld, omdat ze van hoge kwaliteit zijn en daarom kan een gebruikte variant nog jaren mee! 

Advies nodig bij de juiste keuze? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

194 Producten
Loading...