Gevlochten lijnen

Gevlochten lijn is steeds populairder aan het worden, eerst voor het roofvissen en later ook voor het witvissen, en dan vooral voor het feedervissen. Gevlochten lijn is letterlijk een lijn dat gevlochten is uit meerdere kunstof vezels. Dit zorgt de twee belangrijkste kenmerken, namelijk oersterk en geen rek. Gevlochten lijn heeft ook een veel hogere trekkracht dan nylon in hetzelfde diameter.
Heeft het dan geen nadelen? Jawel, soms is rek wel handig en ook is gevlochten lijn minder schuurbestendig dan nylon.

Voor witvissers wordt het vooral gebruikt voor het feedervissen. Doordat je voor het feedervissen vaak op grote afstanden vist en er geen rek is zie je elke aanbeet op je feedertop of winkle picker. Vooral als de witvis voorzichtig aan het bijten is, zie je alles! Daarbij is gevlochten lijn veel dunner waardoor je met een dunnere lijn kunt vissen en daardoor ook minder weersstand hebt op stromend water.
Let er wel op dat niet elke feederhengel beschikt over de juiste ogen voor het vissen met gevlochten lijn. SIC ogen zijn daarom vereist.  Doordat er redelijk veel lijn op de molen gaat voor het feedervissen is een gevlochten lijn wel een stuk duurder vergeleken met nylon, gelukkig gaat gevlochten lijn veel langer mee.

Let op; gevlochten lijn kan heel scherp zijn wanneer er spanning op staat, wat de vis of je eigen vingers kan snijden. 
Nog nooit met gevlochten lijn gevist? Probeer het eens, dan snap je volledig waarom het zo populair wordt!
19 Producten
Loading...