Dips & Flavours

Op het gebied van vloeistoffen voor het karpervissen zijn er vele soorten, maar zijn ze zeker niet hetzelfde en moeten dus niet door elkaar gehaald worden. Vaak krijgen wij de vraag wat is het verschil tussen een boilie dip en een boilie flavour of liquid? We proberen daarom de onderstaande vloeistoffen te beschrijven voor je zodat je de beste vloeistof kunt kopen.

Om te beginnen zijn er de boilie dips. Een visueel verschil is al snel op te merken omdat de boilies of andere hookbaits ergens in de dompelt moeten worden, moet de vloeistof in een soort potje zitten en kan het bijvoorbeeld niet in een spuitfles zitten. Maar dat is natuurlijk niet wat het een boiliedip maakt. Een boilie dip is een stroperige vloeistof dat voor lange tijd aan je haakaas blijft zitten en de geur/smaak in je haakaas laat trekken. Hoe langer je de vloeistof je in de dip houd, hoe meer de geur erin trekt. Dit kan van enkele minuten tot uren zijn, wat je zelf wil.  
Dan zijn er de boilie flavours. Dit is een wat meer olie achtige vloeistof die je door boilies en pellets kunt mengen als ingredient. Je gebruikt het dus tijdens maken van bijvoorbeeld boilies. Het zorgt voor de smaak die jij aan de boilie wil geven.
Boilie liquids lijken veel

29 Producten
Loading...