Nieuwe & tweedehands werphengels voor het roofvissen

Nieuwe & tweedehands werphengels voor het roofvissen

Wil je een werphengel kopen? Dan ben je meestal opzoek naar een hengel voor het roofvissen. Voor alle manieren van roofvissen hebben wij de juiste hengel. Zowel nieuw als 2ehands. Voor elke roofvisserij is er weer een andere hengel met een andere naam, omdat de eigenschappen van elkaar verschillen. 
Eerst is het belangrijk om te weten of je met een molen of reel wilt vissen.

Spinhengels

De meeste bekende werphengel is de spinhengel. Deze wordt eigenlijk voor alle visserijen wel gebruikt, maar is oorspronkelijk gemaakt voor het vissen met kunstaas zoals pluggen of spinners. Je vist een spinhengel met een molen. Er is geen speciale spinmolen voor, maar je moet wel op de maat letten. Meer uitleg over de beste molen vind je hier.

Baitcaster hengel

Men noemt het vaak een reel hengel, officieel heten ze echter een baitcaster hengel. Werphengels die je alleen met een reel kunt vissen. Daaronder vallen ook de jerkbait hengels, omdat deze hengels vaak zoveel kracht nodig hebben dat hiervoor alleen reel voor gebruikt kan worden. Deze hengels worden veel gebruikt als snoek hengel.

Dropshot & verticaal hengels

Snoekbaarsvissen doet men men meestal met een dropshot hengel of verticaal hengel. Vaak lichte én korte hengels, omdat ze vaak vanuit de bellyboat of visboot gebruikt worden. Je vist ze vaak met een molen, maar hengel set met een druppel reel is niet ongebruikelijk.

Doodaas & meerval hengel

Snoek en meerval zijn de grootste roofvissen en daarvoor heb je de sterkste hengels nodig. De doodaas hengel lijkt veel op de karperhengel en kunnen allebei ervoor gebruikt worden. Het zijn lange, sterke werphengels zodat je doodaas ver kunt werpen. De meerval hengel is vaak kort en dik, omdat deze speciaal gemaakt is om de sterkste meerval te vangen vanuit de bellyboot of boot.

Telescoop -en reishengels

Telescoop en reishengels kunnen eigenlijk alle varianten zijn van de hierboven vermelde hengels. Echter verschillen ze hiervan doordat ze klein te maken zijn voor transport. Bij een telescoophengel gebeurt dit door het telescopische inklap systeem. Bij reishengels gaat het vaak om een hengels die 4,5 of 6 hengeldelen zijn ontwikkeld. Let wel op dat in deze categorie alleen de telescoop -en reishengel vermeldt staan voor het roofvissen.

Wil je een werphengel kopen voor het roofvissen maar je hebt advies nodig? Contacteer ons gerust.
Bestel een hengel en deze wordt in 1 á 2 werkdagen thuis geleverd in een stevige koker.

Lees meer