Shads& overig softbaits

Softbaits zijn populair kunstaas voor de roofvissers, waarbij de shads al jarenlang de meest bekende zijn.
De laatste tijd zijn grote softbaits ook populair voor het snoekvissen. Hieronder worden de verschillen en het gebruik ervan uitgelegd.

Shads
Shads zijn vooral populair voor het vissen op snoekbaars, maar ook voor snoek en baars kunnen ze zeer effectief zijn. Je gebruikt de shad met een loodkop, soms ook jigkop genoemd. Bij de grotere shads wordt soms ook een extra dreg of haak toegevoegd aan de achterkant voor een grote kans op haking van de vis.
Je hebt shads in in vele lengtes, met verschillende staarten én kleuren. Kleine shads worden veel gebruikt voor het dropshot vissen, waarbij je een losse haak door de shad doet met zo'n 15 cm daaronder een loodje. Ook voor baars zijn kleine shads zeer effectief. De wat grotere shads worden meer voor snoekbaars en snoek gebruikt, maar dit wil niet zeggen dat dit ook altijd beter is. Blijf proberen en varieëren. De meest populaire staarten zijn de klompstaart, een staart dat lijkt op een klompje en de vork-staart, ook wel vork-tail genoemd. 
Shads worden veel gebruikt voor het verticaal vissen vanuit de boot, waarbij je de shad op de laat komen en deze met tikken of snelle halen zo'n 30 cm van de bodem laat komen met een verticaalhengel. Maar ook vanaf de kun je deze manier doen, gebruik hiervoor wel een wat langere hengel, een spinhengel van minstens 240 cm met een wat stevige top is echt een uitkomst. Ook kun je shad de shad binnendraaien zoals een plug, omdat de staart van de vis ook een aantrekkelijke beweging zorgt.

Overig Softbaits
Je hebt softbaits tegenwoordig in vele modellen. De shads waren 1 versie ervan. Maar tegenwoordig heb je ze ook in vele andere vormen. Vaak gebaseerd op bijzondere onderwaterdieren zoals een aal, salamander, kikker, kreeft of worm-achtige. Probeer ze eens, dan snap je waarom ze zo populair worden. Elke softbait heeft zo zijn eigen manier van bewegen. Kijk hier goed naar, want bij sommige modellen moet je zelf voor extra beweging zorgen. Je kunt softbaits zowel voor het werpend vissen gebruiken als tijdens het trollen.
De kleine softbaits worden veel voor het baarsvissen en snoekbaars gebruikt. De hele grote softbaits voor de snoekvissen. Maar ook hier geldt dat de vangsten soms het tegenovergestelde laten zien.

Tip; probeer te wisselen met kleuren en modellen. Het kan elke keer weer verschillen waar de roofvis behoefte aan heeft.

219 Producten
Loading...